Polityka prywatności

Polityka prywatności opisuje zasady zbierania, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych przez administratora danych osobowych – Teamnet sp.z.o.o. przy ul. Bohaterów Monte Cassino 53/203, 20-705 w Lublinie- będącego właścicielem sklepu internetowego Teamnet-Software dostępnego pod adresem teamnet-software.pl

Administrator Państwa danych osobowych dopełnia wszelkich starań, żeby zapewnić ochronę udzielanym przez użytkowników informacjom i danym osobowym, dostarczanym podczas korzystania ze sklepu i dokonywania zakupów, zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawę swobodnego przepływu takich danych (RODO) oraz Ustawy o ochronie danych osobowych.

Dane osobowe są  przekształcane w sposób rzetelny przez administratora sklepu. Wszelkie informacje gromadzone w formularzach użyte są do konkretnych i prawnie uzasadnionych celów zgodnie z zasadą zmniejszenia danych i są przetrzymywane przez okres nie dłuższy niż jest to niezbędne do realizacji zadań, w których dane są przetwarzane lub obowiązków nałożonych na administratora przez określone prawa.

Administrator zapewnia danym osobowym określony poziom bezpieczeństwa, podczas ich przesyłania, przetwarzania i przechowywania. Zabezpiecza je przed nieuprawnionym wejściem i przetwarzaniem oraz ewentualną utratą, zniszczeniem lub uszkodzeniem za pomocą odpowiednich środków technicznych i organizacyjnych, które są poddawane stałej analizie i w razie potrzeby uaktualniane.

a. Przetwarzanie danych osobowych osób odwiedzających lub korzystających z serwisu

Podczas korzystania z serwisu nie są zbierane żadne dane oprócz plików cookies ( ciasteczek). Zbierane są loga systemowa, takie jak IP użytkownika, rodzaj używanej przeglądarki internetowej czy źródło wejścia na stronę, która pozwala monitorować ruch na stornie do celów analitycznych

Dane te wykorzystywane są przez administratora w celu świadczenia usług przez serwis (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. b) RODO – przetwarzanie danych jest niezbędne do wykonania umowy, tj. przedstawienia oferty, zamieszczania komentarzy na stronie sklepu), w celach analitycznych i statystycznych (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. f) RODO – przetwarzanie danych jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora, tj. prowadzenia analizy aktywności użytkowników, poprawy działania i użyteczności serwisu), w celach marketingowych, w tym profilowaniu i prezentowaniu dopasowanej reklamy (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. f) RODO – przetwarzanie danych jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora, tj. marketingu bezpośredniego własnych produktów i usług) oraz w celu ochrony prawnej i bezpieczeństwa administratora oraz dochodzenia lub obrony przed ewentualnymi roszczeniami (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. f) RODO – przetwarzanie danych jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora, tj. ochrony lub dochodzenia przysługujących mu praw).

b. Przetwarzanie danych osobowych osób składających zamówienia

W czasie dokonywania zamówień (zawarcie umowy sprzedaży na odległość ) na stronie zbierane są następujące dane osobowe: imię, nazwisko, adres, numer telefonu oraz adres poczty elektronicznej, które są potrzebne do sporządzenia dokumentu sprzedaż ( Faktury VAT ) oraz dostarczenia zakupionego towaru. W przypadku braku podania tych informacji zamówienie zostanie anulowane

Dane te potrzebne są do realizacji zamówienia (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. b) RODO – przetwarzanie danych jest niezbędne do wykonania umowy, tj. wystawienia faktury VAT i doręczenia zakupionego towaru), w celach księgowych i rachunkowych (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. c) RODO – przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, tj. obowiązków rachunkowych i podatkowych), w celach analitycznych i statystycznych (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. f) RODO – przetwarzanie danych jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora, tj. prowadzenia analizy aktywności i preferencji zakupowych użytkowników), w celach marketingowych, (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. f) RODO – przetwarzanie danych jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora, tj. marketingu bezpośredniego własnych produktów i usług) oraz w celu ochrony prawnej i bezpieczeństwa administratora oraz dochodzenia lub obrony przed ewentualnymi roszczeniami (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. f) RODO – przetwarzanie danych jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora, tj. ochrony lub dochodzenia przysługujących mu praw).

c. Przetwarzanie danych osób nawiązujących kontakt z serwisem

Administrator przetwarza również dane zgromadzone przez zainicjowany przez użytkownika bezpośredni kontakt z serwisem, np. żeby uzyskać informacje o oferowanych produktach lub sprawdzeniu statusu zamówienia. Podanie danych jest dobrowolne, lecz ich niepodanie może przeszkodzić w prowadzeniu korespondencji z użytkownikiem, udzielenie informacji lub odpowiedzi na jego pytania.

Dane te wykorzystywane są przez administratora w celu świadczenia usług przez serwis (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. b) RODO – przetwarzanie danych jest niezbędne do wykonania umowy, tj. odpowiedzi na zapytania, udzielenie informacji), w celach analitycznych i statystycznych (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. f) RODO – przetwarzanie danych jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora, tj. prowadzenia analizy zgłoszeń użytkowników i statystyk dotyczących rodzaju zapytań) oraz w celu ochrony prawnej i bezpieczeństwa administratora oraz dochodzenia lub obrony przed ewentualnymi roszczeniami (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. f) RODO – przetwarzanie danych jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora, tj. ochrony lub dochodzenia przysługujących mu praw).

 

d. Przetwarzanie danych osób, które wyraziły zgodę na otrzymywanie informacji handlowych/newslettera

Administrator przetwarza dane (adres poczty elektronicznej) w celu udzielenia informacji handlowych (newslettera) w rozumieniu ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 2002 nr 144 poz. 1204), jeśli Klient wyrazi na to zgodę. Podanie danych jest dobrowolne jednak ich niepodanie uniemożliwi wykonanie usługi newslettera i przekazania informacji handlowych użytkownikowi.

e. Przetwarzanie danych osób, które wyraziły zgodę na udział w badaniu opinii Ceneo

Sklep teamnet-software.pl uczestniczy w programie „Zaufane Opinie” w ramach usługi świadczonej przez Ceneo Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu (60-166), ul. Grunwaldzka 182  Program polega na przesyłaniu przez Ceneo do klientów sklepów internetowych poprzez pocztę elektroniczną ankiet które dotyczą opinii na temat dokonanej transakcji oraz zakupionego produktu, a także zamieszczaniu ich opinii w serwisie ceneo.pl . Administrator przetwarza dane (adres poczty elektronicznej) oraz przekazuje je Ceneo, o ile użytkownik dokonujący zakupów w serwisie wyrazi na to zgodę. Zgoda użytkownika nie jest konieczna. 

Dane przetwarzane są w celu wyrażenia opinii o zakupionym produkcie. (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a) RODO – przetwarzanie danych odbywa się na podstawie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów wyrażonej przez osobę, której dane dotyczą).

f. Przetwarzanie danych osób dodających komentarze

Dane wykorzystywane są przez sklep celem świadczenia usługi (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. b) RODO – przetwarzanie danych jest niezbędne do wykonania umowy, tj. zamieszczanie treści / komentarzy w sklepie  oraz w celu ochrony prawnej i bezpieczeństwa administratora oraz dochodzenia lub obrony przed ewentualnymi roszczeniami (na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. f) RODO – przetwarzanie danych jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora, tj. ochrony lub dochodzenia przysługujących mu praw np. w przypadku zamieszczania komentarzy naruszających prawa osób trzecich lub nielegalnych treści).

Zgromadzone dane są przetworzone i mogą być przekazane np. operatorom płatności, podmiotom świadczącym usługi księgowe, zgodnie z przepisami prawa. Serwis przekazuje dane ograniczone do minimum. Dane osobowe mogą zostać przekazane organom władzy publicznej

Zgodnie z przepisami ustawy Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. 2004 nr 171 poz. 1800)  informujemy, że nasza witryna wykorzystuje pliki cookies.

Plik cookie to niewielka informacja tekstowa, wysyłana przez serwer WWW i zapisywana po stronie użytkownika (zazwyczaj na twardym dysku). Domyślne parametry plików cookies pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył.

Większość sklepów internetowych wykorzystuje pliki cookies. Mają na celu zapamiętać hostirue zamówień, ustawienia profilu itp.

Ciasteczka wykorzystują narzędzia do prowadzenia analizy statystyk serwisów internetowych w tym sklepów. Wszystkie pliki zapisywane są na dysku twardym użytkownika.

Administrator danych osobowych może wykorzystać je do następujących celów :

Google Analytics – to narzędzie dostarczane przez Google Inc., (1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, USA) które służy do zbierania zachowań użytkowników w serwisie. Dzięki zebranym informacjom na ich podstawie administrator danych osobowych może zoptymalizować stronę oraz bieżąco poprawiać jej funkcjonalność

Google Adwords – ten rodzaj usługi oferuje gamę rozwiązań kampanii reklamowych któ®e są oparte na wybranych słowach kluczowych. Google AdWords dostarczane przez Google Inc., (1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, USA).  Dane zbierane sa na podstawie numeru IP. Za jego pomocą można śledzić ruch użytkownika oraz poprawić analizę i jakość konwersji serwisu

 

Pliki cookies nie są powiązane z danymi osobowymi. Ciasteczka można zablokować ( nie są one koniecznością ) . Blokada plików cookies może uniemożliwić w pełni korzystanie z serwisu

 

Administrator może wykorzystywać dane użytkowników do celów marketingowych zgodnie z polityką prywatności. Wszystkie zebrane informacje posłużą na profilowaniu oraz skierowaniu odpowiedniej reklamy do danego użytkownika. Podstawą prawną jest marketing bezpośredni zgodnie z  ( art. 6 ust.1 pkt. f RODO )

Na stronie znajduje się odnośnik do profilu Facebook oraz możliwość umieszczenia komentarza, przeglądanie nowości, postów itp.

Przejście z sklepu internetowego na Facebook powoduje nawiązanie relacji między serwisami . Przekazywane są dane takie jak : Źródło wejścia czy adres IP użytkownika. Szczególowe przetwarzanie danych przez serwis Facebook znajdziecie Państwo na stronie  (https://www.facebook.com/about/privacy/update)

Korzystanie z narzędzi które są zintegrowane na stronie o których mowa w pkt.4 , które są dostarczane przez Google, przekazujemy określony zakres danych :

Źródło wejścia na stronę, spędzony czas, śledzenie odwiedzonych podstron.

Administrator danych osobowych zapewnia pełną ochronę danych osobowych przekazywanych poza Europejski Obszar Gospodarczy

Każdy z użytkowników ma prawo do uzyskania informacja na temat swoich danych, może je zmienić usunąć, ograniczyć przetwarzanie.

W przypadku przekazania swoich danych celem przetwarzania przez sklep użytkownik może całkowicie usunąć swoje dane wysyłając prośbę na adres administratora sklepu ( bok@teamnet-software.pl ) z tytułem wiadomości „ Ograniczenie lub usunięcie danych osobowych”

Zgodnie z art. 6. Ust.1 pkt.f RODO użytkownikowi przysługuje złożenie sprzeciwu wobec przetwarzania jego danych osobowych.

Aby zaprzestać korzystanie z plików cookies serwisu użytkownik zobowiązany jest do zablokowania plików cookies w swojej przeglądarce lub urządzeniu mobilnym oraz usunąć dotychczas zebrane ciasteczka

Administrator d.o przechowuje przez czas nieokreślony. Istnieje możliwość zaprzestania administracji danych osobowych.

Masz pytania, uwagi, skargi odnośnie Polityki Prywatności?

Wszelkie informacje na temat przetwarzania danych osobowych przez administratora prosimy kierować na adres: bok@teamnet-software.pl